HZ. PEYGAMBERİ ANLAMA VE SÜNNETİNİ YAŞAMA NİSAN MEVLİD AYI MESAJIMIZ

HZ. PEYGAMBERİ ANLAMA VE SÜNNETİNİ YAŞAMA NİSAN MEVLİD AYI MESAJIMIZ

بسم الله الرحمن الرحيم

Şükür, övgü, şükran, ta’zim, yücelik ve hamd; kâinatın yaratıcısı, dünya ve ahiretin sahibi, canlılara hayat bahşeden, mahlûkatı nimetlendiren, muhtaç olmayıp ihtiyaçları gideren, rahmet edip bağışlayan ve adalet sahibi olup herkese yaptığının karşılığını tastamam veren Allah (Celle Celaluhu) içindir. Salatu selam, Efendimiz Hz. Muhammed’e (aleyhi salâtu vesselam), Ehl-i Beyti’ne, Ashabına ve O’nun yolunu takip edecek olan tüm Mü’minlerin üzerine olsun.

Kur’an-ı Kerim ile vahyedilen ve insanların yaşamlarını Rahman’a kulluk, hak-hukuk, adalet, iyi ahlak ekseninde sürdürmelerinin somut, canlı örneği olarak da aramızdan bize Allah’ın ayetlerini okuyan, kötülüklerden arınmamıza çalışan, bize kitabı öğreten Hz. Muhammed (aleyhi salâtu vesselam) gönderildi. O ki “Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman ve Allah’ı çokça zikredenler için güzel bir örnektir” (Ahzab-21)

Hz. Peygamberin (aleyhi salâtu vesselam) sevdası ile şenlenen bir kutlu mevsime daha adım atıyor, bahar ve rahmet ile anılan bir aya giriyoruz. İnanıyoruz ki insanları huzur, selamet ve saadete götürecek tek yol, insanlığın Hz. Muhammed’in (aleyhi salâtu vesselam) örnek rehberliğinde buluşmasıdır.

Değerli Peygamber Sevdalıları;

          Pandemi şartlarından dolayı sizlerle meydanlarda buluşamamanın derin hüznünü yaşıyoruz. Rabbimizden bizleri en kısa zamanda halkımızla bir araya getirmesini niyaz ediyoruz.

          Bu sene de Ramazanda halkımıza eza vermemek adına alanlarda Nisan Mevlid etkinlikleri yapılmayacaktır. Ancak Mevlid heyecanının manen hissedilmesi adına kimi sembolik çalışmalarla da olsa bazı faaliyetlerimiz olacaktır. Tüm Peygamber Sevdalısı halkımızın bu faaliyetleri değişik aktivitelerle çevrelerine de yansıtmalarını bekliyoruz. Ramazan ayını vesile kılarak hep birlikte Nisan ayını bir nevi 2. bayram atmosferine büründürelim.

Varlık misyonumuz gereğince “Hz. Peygamberi (aleyhi salâtu vesselam) Anlama ve Sünnetini Yaşama” kapsamında bu seneki temamızı,  “Kurtuluş Rehberimiz Hz. Muhammed(sav)” olarak belirlemiş bulunuyoruz.

           Tüm Peygamber Sevdalısı halkımıza Nisan-Ramazan ayı boyunca bu çerçevede bazı tavsiyelerde bulunmak istiyoruz:

-İş yerlerine, caddelere Peygamber Efendimize ithafen üzerinde salat ve selamların olduğu yazılar yazılmak suretiyle afişe edilebilir.

-Gelen misafirlere bu aya mahsus olmak üzere şeker, gül suyu ikram edilebilir.

-Esnaf kardeşlerimiz bu döneme has indirim ve kampanyalar yapabilir.

-Ay boyunca evlerde, işyerlerinde, araçlarda Peygamber Efendimizle ilgili ilahi ve marşlar dinlenerek mevlid döneminin manevi atmosferi teneffüs edilebilir.

-Komşularla Mevlid-i Şerif okunabilir, siyer üzerine sohbetler yapılabilir.

-Evlerde, işyerlerinde siyer filmleri izlenebilir, siyer kitapları okunabilir.

-Camilerde hocalarımız cemaate, okulda öğretmenlerimiz öğrencilerine siyer dersleri verebilir.

-Salavat Seferberliğine iştirak ve teşvikler artırılabilir.         

 

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI