HZ. PEYGAMBERİ ANLAMA VE SÜNNETİNİ YAŞAMA ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ MESAJIMIZ-2019

HZ. PEYGAMBERİ ANLAMA VE SÜNNETİNİ YAŞAMA ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ MESAJIMIZ-2019

بسم الله الرحمن الرحيم

HZ. PEYGAMBERİ ANLAMA VE SÜNNETİNİ YAŞAMA ETKİNLİKLERİ İLE İLGİLİ MESAJIMIZ-2019

Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahman, Rahim ve Din gününün maliki olan Allah’adır. Salat ve selam efendimiz Hz. Muhammed (sav)’in, ehl-i beytinin, ashabı kiramın ve kıyamet gününe kadar O’nun yolunu takip edecek muvahhit Müslümanların üzerine olsun.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’i anlama ve sünnetini yaşama adına yurdun farklı noktalarında etkinliklerin düzenleneceği kutlu bir mevsime girdik. Her sene olduğu gibi bu senede meydanlar Muhammedî sevda ile dolup taşacak, sevdalılar salâvat ve tekbirlerle yeri ve göğü inletecek. Muhammedî sevda ilden ile doğudan batıya ülke topraklarını karış karış dolaşacak. Caddeler, sokaklar O’nun mübarek adıyla süslenecek, manevi bir iklime hasret kalan meydanlar O’nu anan yüz binlerle anlam kazanacak. Halkımızı, Peygamber sevdasıyla buluşturacak ve birleştirecek bu kutlu ve nurlu mevsime bizleri ulaştıran Rabbimiz sonsuz kerem sahibidir.

YÜZBİNLER AHLAK VE ADALET REHBERİNİ TANIYACAK

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, Hz. Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama adıyla düzenleyeceğimiz etkinliklere Bismillah diyerek start veriyoruz. Bu seneki temamız, Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav) olacaktır.

Temamız Ahlaktır. Çünkü bir ahlak seferberliğine, ahlaki anlamda bir dirilmeye, silkinmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Ahlaki yozlaşma bataklığında boğulmak üzere olan insanlık için tek kurtuluş yolu Muhammed Mustafa’nın ahlakıyla ahlaklanmak, ahlaki anlamda onu örnek almaktır. Peygamberimiz en üstün ahlak sahibiydi. Yüce Allah şerefli kitabında Peygamberimizin en üstün ve kâmil ahlaka sahip olduğunu, insanlar için numune-i timsal olduğunu buyurmaktadır.

Temamız Adalettir. Çünkü İslam âlemi, İslam ümmeti ve dünyanın diğer halkları despot, zalim güçlerin insafına mahkûm olmuşlardır. İnsanlık adalete, özgürlüğe, barış ve huzura susamış, büyük bir arayış içindedir. Korumasız, sahipsiz, mazlum kadın ve çocukların gözleri bir kurtarıcı beklentisi içinde, kalpleri kurtuluş umuduyla çarpmaktadır.

Kuşkusuz bu kurtarıcı Ahlak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)’dir. Herkes O’ nun rehberliğine teslim olmak zorundadır. Çünkü Onun yolu direniş ve zulme kıyam yoluydu. Adalet ve hakkı hâkim kılma yoluydu. Mazlumları, ezilenleri adalet ve özgürlüğe kavuşturacak, haklıların hakkını verecek tek yol Peygamberin yoludur. Hazreti Muhammed’in rehberliği ancak dünyaya adalet ve barışı getirir, hak ve hakikati üstün kılar.

İşte Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bu gerçeği, Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed’in yolunun kurtuluşa götürecek tek yol olduğu gerçeğini inşallah Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama etkinliklerinde sunmaya çalışacağız.

Düzenleyeceğimiz etkinliklerin ilkini, 7 Nisan Pazar günü Şırnak/ Cizre’de gerçekleştireceğiz. 13 Nisan Cumartesi Adana, 14 Nisan Pazar Batman, 21 Nisan Pazar günü Van ve İstanbul’da düzenleyeceğimiz etkinliklerin finalini ise 28 Nisan Pazar günü Diyarbakır’da yapacağız. Diyarbakır, Batman, Adana, Van, İstanbul, İzmir, Bingöl ve daha pek çok yerden arşa yükselecek coşkulu tekbir ve salavatlar tüm dünyada yankısını bulacak. Hiç kimsenin, hiçbir gücün bu halkı Peygamberden, onun yolundan ayıramayacağını, bu topraklarda Peygamber sevdasının ebediyen kalıcı olacağını dost düşman herkes bilecek, tanıyacak.

Tüm Peygamber Sevdalılarını, O’nun sünnetine bağlı tüm kardeşlerimizi, halkımızı erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk demeden yüzbinler halinde meydanları, alanları doldurmaya davet ediyoruz. (01.04.2019)

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI