VAKFIMIZIN MİLADİ YILDÖNÜMÜ MESAJI

VAKFIMIZIN MİLADİ YILDÖNÜMÜ MESAJI

بسم الله الرحمن الرحيم

Allah’a hamd, Hz. Muhammed Mustafa’ya, pak Ehl-i Beytine ve seçkin ashabına salat ve selam olsun.

“Ey îmân edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdır. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidâyete erdirmez.” (el-Mâide, 51)

«Kim bir kavmin karaltısını (sayısını) artırırsa o da onlardandır. Kim bir kavmin yaptığı işten râzı olursa, o işi yapanlarla ortak olur».” (İbn-i Hacer, el-Metâlibü’l-âliye, VIII, 319)

Hıristiyanlar Hazreti İsa’nın doğum günü olarak kabul ettikleri miladi yılbaşını çeşitli etkinlik ve eğlencelerle kutlarlar. Noel adı verilen bugün, Hıristiyanlarca kutsal kabul edilir ve dini bir bayram olarak kutlanır.

Müslümanların, Hıristiyanların dini günü olan Noel’i kutlayıp onlara benzemeye çalışması dinimizce yasaklanmış, haram kılınmıştır. Hem yüce kitabımız Kur’an’da hem de Peygamber Efendimizin hadislerinde Müslümanlar, Hıristiyan ve Yahudilere benzememeleri konusunda uyarılmış, bu işi yapanların Yahudi ve Hıristiyanlardan olacağı belirtilmiştir.

Biz Müslümanlar, yeni yıla günah ve haramla girmemeliyiz. Geçen yılı ömrümüzden eksilmiş olarak, yeni yılı da ölüme bir adım daha yaklaşmış olarak değerlendirip geçmiş yılın nefis muhasebesini yapmalıyız. Ve yeni bir yıla girerken bu yılı nasıl daha iyi değerlendirebileceğimizi, dünya ve ahiretimizi mamur ederken neler yapmamız gerektiğini iyice düşünmeli, ona göre plan ve program yapmalıyız. Eksikliklerimizi, yapmamız gerekip de yapmadığımız şeyleri göz önüne alıp Allah’ın rızasını kazanma doğrultusunda bir ömre talip olmalı, ümmete, mazlumlara, insanlığa faydalı, her boyutuyla donanımlı bir yaşantının gayreti içinde olmalıyız.

İslam ümmeti olarak, dünya Müslümanları olarak kahredici, hüzün verici, acı dolu bir yılı geride bıraktık. Geçen yıl İslam ümmeti için işgallerle, zulümlerle, istilalarla ve katliamlarla dolu olarak geçti. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi Türkiye halkı olarak bizi derinden sarstı. On binlerce sevdiğimiz insanı, yakınlarımızı, dostlarımızı kaybettik.

Bizi yaralayan olaylardan biri de hiç kuşkusuz Gazze’deki soykırım oldu. Gazze’de, İslam dünyasının göbeğinde, mukaddes topraklarda Batı destekli Siyonistler, Müslüman bir halkı korkunç bir katliama maruz bırakarak ne yazık bu vahşi katliamı İslam dünyasının gözü önünde sürdürmeye devam ediyorlar.

İslam âleminin uğradığı zulümler ve bu zulümler karşısında Müslümanların dağınıklığı Müslümanların boynuna büyük sorumluluk yüklemektedir. Gazze ve diğer İslam topraklarındaki kıyımlar ve işgaller Müslümanların varlığını, geleceğini, özgürlüğünü, can ve mal emniyetini tehdit etmektedir.

İslam ümmetinin izzet ve onurunu korumak ve söz konusu tehlikelerden kurtulmak için bir an önce harekete geçilmelidir. Müslümanlar toparlanmalı, aralarındaki ihtilafları bertaraf edip vahdet içinde hareket etmeli, İslam ve ümmet düşmanlarına karşı güç birliği yapmalı, İslam’a dört elle sarılmalı, kurtuluşun İslam’a bağlılıkta olduğu bilinciyle kuşanmalıdırlar. 

Bu duygularla yeni miladi yılın hayırlara vesile olmasını diliyor, özgür Kudüs’te bir an önce buluşmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Peygamber Sevdalılar Vakfı