VAKFIMIZIN 2024-SİYER YARIŞMASI ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİNİ TAVSİYE ETTİĞİ HUSUSLAR

VAKFIMIZIN 2024-SİYER YARIŞMASI ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİNİ TAVSİYE ETTİĞİ HUSUSLAR

بسم الله الرحمن الرحيم

           

Hamd, âlemlerin Rabbine; salat ve selam O’nun Resulünün ve takipçilerinin üzerine olsun.

 

 “Biz seni bütün insanlara ancak müjdeci ve uyarıcı olarak göndermişizdir; fakat insanların çoğu bunu bilmez.” (Sebe-28)

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak amacımız; Hz. Peygamber’in, Rabbimizden bize getirdiğini almak ve onunla amel etmektir. O’nun verdiğini almak ve O’nun sakındırdığından uzak durmak tüm insanlık için huzurun kaynağı, kurtuluşun reçetesidir.

 

O, alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamberdir. İnsanlığın son ve tek kurtuluş çaresidir. O’nu sevmek, imanî bir gerekçedir. O’nu sevmenin ispatı da O’nun yolunu -sünnet-i seniyyesini- takip etmekle mümkündür. Bir hadis-i şerifinde “Kim benim sünnetimi ihya ederse beni sevmiş olur. Beni seven de cennette benimle beraber olur” (Tirmizi) buyurarak kendisini sevmenin ve cennete gitmenin yolunu insanlara göstermiştir.

 

O’nu sevmek, Allah’ı sevmektir. Allah’ı sevmek; O’nun getirdiği vahyi almak, O’nun numune-i imtisal hayatını gündemimize taşımak; O’nu okumak, anlamak ve yaşamaktır.

 

Yarışmamıza katılan kardeşlerimize yarışma yerleri sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına Sms ile gönderilmiştir/gönderilmeye devam edilmektedir. Kendisine mesaj ulaşamayanlar ile yarışma günü farklı bir yerde bulanan katılımcı kardeşlerimiz yarışma yerini sitemizdeki “bize ulaşın (https://www.peygambersevdalilari.com/wp/destek-merkezleri/ )”bölümünde bulunan il/ilçe temsilcilerimizi arayarak yarışma yapılacak yerleri öğrenip istedikleri yarışma merkezinde yarışmaya katılabilirler.

 

Yarışmamıza katılacak kardeşlerimizin, 11 Şubat Pazar günü en geç saat 10.30’ da yarışmaya girecekleri merkezde, yanlarında kimlik belgesi, kurşun kalem ve silgi ile hazır olmaları yeterlidir. Yarışma için giriş belgesi gerekmemektedir. Yarışmanın başlama saati 11.00’dir. Yarışmamız 1. ve 2. Kategoride 60 soru, 3. ve 4. Kategoride 75 soru olup, cevaplama süresi tüm kategoriler için 90 dakikadır.

 

Bu yarışmanın hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden diliyoruz. 08.02.2024

 

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI

Siyer Yarışması Komisyonu