VAKFIMIZIN KURBAN BAYRAMI MESAJI 2024

VAKFIMIZIN KURBAN BAYRAMI MESAJI 2024

بسم الله الرحمن الرحيم

Hamd Âlemlerin Rabbi olan Allah’a mahsustur. Salat ve selam Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed’e (aleyhi’s-selat we’s-selam), ehli beytine, güzide ashabına ve kıyamete kadar O’nun sevdalısı olan müminlerin üzerine olsun.

“Biz her ümmete bir kurban ibadeti belirledik ki, kendilerine rızık olarak verdiğimiz hayvanları kurban ederken üzerlerine Allah’ın adını ansınlar. Şunu iyi bilin ki, sizin ilâhınız tek bir ilâhtır; öyleyse artık O’na teslim olun. Resulüm! Tam bir ihlâs, samimiyet ve tevazu içinde Allah’a boyun eğen kulları müjdele!” (Hac/34)

Hz. Âişe vâlidemizden rivâyet edildiğine göre Resulullah (aleyhi’s-selat we’s-selam) şöyle buyurmuştur:

“Âdemoğlunun, Kurban Bayramı’nın birinci günü yaptığı işlerin Allah’a en sevimli olanı, (kurban) kanı akıtmaktır. Kıyâmet günü o kurban; boynuzları, tırnakları ve kıllarıyla gelir. Kurbanın kanı da henüz yere düşmeden Allah’ın rızâsına nâil olur ve kabul edilir. O hâlde, kurbanlarınızı gönül hoşnutluğu ile kesin!” (İbn-i Mâce, Edâhî, 3; Tirmizî, Edâhî, 1/1493)  

Bizleri bir kez daha bayram sevincine ulaştıran Rabbimize hamd ediyoruz. Kurban Bayramı günleri; Allah’ın biz mü’minlere bahşettiği iki bayramdan biri olması, Allah’a karşı şükrümüzü ilan edeceğimiz bir ameli barındırması, mü’minlerin kalplerini yardımlaşma duygusu ve Hac ibadetiyle birbirine yaklaştırarak kardeşlik duygularını pekiştirdiği günlerdir. Kurban; temsili olarak en sevdiğimiz şeyleri Allah için feda ederek rıza-i ilahiye ulaşacağımız, Hz. İbrahim ve ailesinin teslimiyetiyle bizlere, adanmışlığın öğretildiği mübarek günlerdir.

Her ne kadar Filistin ve dünyanın muhtelif yerlerinde Müslümanların yaşadığı zulüm ve soykırımlar, Mescid-i Aksa’nın işgal altında olması gönüllerimizi acıtıp sevinçlerimizi azaltsa da Rabbimizin vaadinin hak olduğuna olan inancımız ve mü’minlerin birbirlerine kenetlenerek zaferi elde edeceklerine olan umudumuz bizlere güç veriyor. Bu münasebetle dünya Müslümanlarının göz yaşı dökmeden kutlayacakları bayramlar için Rabbimizden fedakârlığımızı, bağlılığımızı ve teslimiyetimizi artırmasını niyaz ediyoruz.

Kurban Bayramı vesilesiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, bugün İslam ümmetinden başta Filistin’de olmak üzere canlarını Allah için kurban olarak sunan şehitlerimizin şehadetlerini tebrik ediyor; Rabbimizden, Hz. İbrahim’i gökten bir koç indirerek sevindirdiği gibi bizleri de çeşitli vesilelerle sevindirmesini niyaz ediyoruz. 

Peygamber Sevdalısı halkımızı; Kurban Bayramı’nda kurban kesmeye gayret etmekle beraber Peygamber Efendimizin (aleyhi’s-selat we’s-selam) tavsiye ettiği diğer sünnetleri de yerine getirmeye gayret etmeye davet ediyoruz.

Rabbimizden; başta ihtiyaç sahibi ailelerle kurbanımızı paylaşarak sevinçlerine ortak olmayı, akraba ve dost ziyaretleriyle muhabbetimizi pekiştirmeyi ve teşrik tebriklerine riayet ederek bayramın hayır ve bereketinden istifade etmeyi tavsiye ediyoruz.

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; Yüce Rabbimizden, kurban kesecek kardeşlerimizin kurbanlarının kabul olmasını diliyor, Hac ibadeti için Kâbe’de bulunan kardeşlerimizin haclarının makbul olmasını niyaz ediyoruz.  

                                                                                                          PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI