VAKFIMIZIN 2024-2025 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESAJI

VAKFIMIZIN 2024-2025 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESAJI

بسم الله الرحمن الرحيم

Hamd, âlemlerin yegâne sahibi olan Yüce Allah’a; salat ve selam, Efendimiz Hz. Muhammed’e, âline, ashabına ve tüm müminlerin üzerine olsun.

“Yaratan Rabbinin adıyla oku! İnsanı bir kan pıhtısından yarattı! Oku! Rabbin sonsuz kerem sahibidir. O ki kalemle yazmayı öğretti. İnsana bilmediği şeyleri öğretti.” (Alak 1-5)

Okullarımız, evlatlarımızın geleceklerinin inşaa edildiği en önemli mekanlardandır. Milletimizin dünya ve ahiret refahı, saadet ve selameti okullarımızda verilen eğitim-öğretimin kalitesi ile direk bağlantılıdır.

Milletimizin, dünya ve ahiret saadetine vesile olacak bir eğitim müfredatına ihtiyaç var. Eğitim müfredatının Kur’an’ın gölgesinde, Kur’an’dan ilham alınarak hazırlanması gerekir. İslam ümmeti, tarih boyunca bilime ve ilme yön vermiştir. Batı’nın eğitim müfredatlarını birebir taklit etmeyi bırakmalıyız. Batı’daki ilim ve bilimi, inanç değerlerimizin potasında eriterek kendi milletimizin örf, adet, gelenek göreneklerini göz önünde bulundurarak öğrencilerimize sunmalıyız. Yetkililerin bu konuda başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere eğitimle ilgilenen paydaşların rapor ve önerilerini göz önünde bulundurarak eğitim müfredatı ile ilgili yaşanan sıkıntıları biran önce gidermesi gerekir.

Eğitim sistemimizin en büyük sorunlarından biri de karma eğitimdir. Birçok ülkede karma eğitime son verilirken ülkemizde bunun ısrarla devam ettirilmesi düşündürücü ve üzücüdür. Yetkililerin velilerimizi karma eğitime mecbur etmemesi gerekir. Karma eğitimi tercih etmeyen velilere yönelik ortamlar oluşturmak idarecilerin vazifesidir. Çocuğunu karma eğitime göndermek istemeyen bir velinin bu insani talebi haklı olarak değer görmeli, aileler ötelenmemelidir.

Okullarımız, mahallemizdeki camilerimiz ile irtibatlı olmalı, özellikle erkek çocukların cuma günleri camiye gitmesi teşvik edilmelidir. Cami imamları, okul idareleri ile tanışmalıdır. Okullarımız ve camilerimiz toplumumuzun dünya ve ahiret saadetini sağlayacak birer eğitim-öğretim mekanlarıdır. Nitekim 2,5 milyona yakın evladımız, yaz Kur’an kurslarında Kur’an eğitimi aldı. Dolayısıyla cami ve okul ayrılmaz ikilidir. Camilerimizin ve okullarımızın imkanları birleştirerek hayırlı çalışmalar ortaya konulmalı, örneğin Kur’an eğitiminin 1. sınıfta alınabilecek şekilde düzenlemeler yapılabilir.

Bu sene okullarımız Rebiülevvel Ayı ile beraber açılmış oldu. 15 Eylül Pazar günü ile 21 Eylül Cumartesi günü arası Mevlid-i Nebi Haftası’dır. Bu haftanın okullarımızda resmi olarak kutlanmasını talep ediyoruz. Bu konuda okul idareleri ve öğretmenler hassasiyet göstermeli, Mevlid-i Nebi Haftası’nda okullarımız velileri de dahil ederek topluma yönelik etkinlikler planlamalıdır.

Eğitime katkı sunma hususunda velilerimizi de daha duyarlı olmaya, veli – öğretmen işbirliğine gereken önemi vermeye davet ediyoruz.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin cehaletten kurtulmalarına, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin sağlıklı, başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerine vesile olması temennisi ile 2024-2025 yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

 

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI